Mark Wilkinson

Friday 29 July 2016 (opening 19:30)  

at De Bovenkamer 
Noorderbinnensingel 14, Groningen, Netherlands

Boek Kaartjes

Kies hoeveel tickets je will bestellen en klik 'Buy Now'. De prijs is inclusief boekingskosten en andere toeslagen. Je ontvangt een bevestiging via email en krijgt geen fysieke tickets. Uw naam en reserving zal bekend zijn bij de toegang van de show.

Alle Leeftijden

€15.50


Mark Wilkinson is ongetwijfeld een van de meest fascinerende akoestische artiesten die uit Australië recentelijk is voortgekomen. Zijn shows zijn niet alleen uitverkocht in zijn land van herkomst, maar ook in het naburige Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa.  Hij toerde arena’s met een aantal van de best verkochte artiesten aller tijden, waaronder Brian Wilson, Chicago, America, en Peter Frampton. Hij heeft live op televisie opgetreden in Duitsland en Nederland en is verkozen tot de ‘Singer / Songwriter Discovery of the Year' in Noord-Amerika door SiriusXM Radio, met bijna 30 miljoen luisteraars. Hij is een gepassioneerde, onafhankelijke singer/songwriter met een globale visie en een internationale fanbase, die hij heeft opgebouwd door middel van mond-tot-mond reclame van toegewijde fans. 
  
Dit jaar Wilkinson presenteert de Come With Me Tonight EP, een 5 track taster van zijn volgende studio-album. Dit album dat wereldwijd werd uitgebracht op 12 Februari, vertoont Wilkinson’s bekwaamheid als hij voor de eerste keer in de rol van producer stapt. Hij creëert met zijn nieuwe materiaal een tijdloze, soms zelfs nostalgisch gevoel. "We hebben dit heel organische aangepakt, waardoor het een proces van coöperatie werd, die zich uitsluitend op echte muzikanten en echte instrumenten richtte. Daardoor kregen de songs een extra dimensie door weelderige arrangementen in een poging om een moment met warmte en emotie vast te leggen, en ook hulde betoonde aan de schoonheid van de muziek in de imperfecties." De EP heeft ook 2 tracks waarin Wilkinson samenwerkte met een van de belangrijkste hedendaagse producenten van Australië en analoge specialisten, vier keer ARIA Award winnaar Wayne Connolly (Josh Pyke, Boy & Bear). Mastering Engineer Roger Seibel (Ryan Adams, Bon Iver) heeft uiteindelijk de puntjes op de i gezet in de Verenigde Staten. Het eindresultaat is zowel krachtig als het is emotioneel. 
  
Om zijn nieuwe album release te vieren, zal Wilkinson het grootste deel van het jaar op wereldtournee gaan. Hij zal deze zomer vooral in Europa optreden voordat hij verder reist. Als een artiest die snel zijn fanbase uitbreidt door zijn krachtige live optredens, mag je vooral niet de kans missen om dit zeldzame talent live te zien in 2016.